Yläkoululaisten vinkkejä etäopiskeluun

8.3. alkanut etäopetus on jakanut paljon Arabian peruskoulun yläastelaisten mielipiteitä. Joidenkin mielestä etäopetus on ihan kiva juttu. Toisten mielestä taas ei niin kiva juttu. Jotta etäopiskelusta tulisi sujuvampaa, tässä on muutamia koulumme mediakerholaisten vinkkejä etäopiskeluun. 

“Pidä työpiste siistinä.” Opiskelu on mukavampaa, kun on tilaa ja tavarat ovat paikoillaan. En voi itse sanoa onnistuneeni tässä, sillä oma työpöytäni on niin sotkuinen, että vietän oppitunnit huoneeni lattialla. Voisin koittaa siivota vielä ennen lähiopetusta. 

“Koita syödä säännöllisesti ja pitää normaalista arkirytmistä kiinni.” Kun aamuisin ei enää tarvitse nousta aikaisin ehtiäkseen ja laittautuakseen kouluun, saattaa arkirytmi mennä helposti sekaisin. Myös ruokailut ja välipalat saattavat unohtua, jos välituntien aikana jatkaa koulujuttuja tai tekee jotain muuta. 

“Muistakaa nukkua, mutta ei tunneilla.”

“Aikatauluta koulutyöt.” Tätä suosittelen vakavasti jokaiselle, joka ei sitä vielä tee. Koulujutut kasaantuvat muutenkin helposti, ainakin minulla, ja nyt etäopetuksessa vielä helpommin. Vähentää huomattavasti stressiä, kun koulutyöt on tehty ajoissa valmiiksi.

“Älä jätä tietokonetta lattialle. Kerran, kun koneeni oli rikki, laitoin sen lattialla odottamaan, että vien sen korjaukseen. Astuin vahingossa sen päälle ja rikoin näytön.”

“Pidä taukoja.” Välitunneilla kannattaa nousta tietokoneen ja koulukirjojen äärestä ja tehdä jotain muuta kuin koulujuttuja. Voit vaikka viettää aikaa lemikkien tai rakkaiden perheenjäsenten kanssa. 

Toivottavasti noudatatte jo valmiiksi ainakin muutamia näistä vinkeistä. Tsemppiä kaikille etäopiskeluun ja etätyöskentelyyn. Pidetään huolta turvallisuudesta ja pysytään terveinä.

Jenny 9A

Kiitos mediakerholaisille hyvistä vinkeistä!❤️