Mediakerho huolehtii koulumme somesta

Viime syksynä startannut mediakerho koostuu joukosta taitavia yläastelaisia, jotka toimivat erilaisissa tehtävissä. Tiimi syntyi, kun huomattiin, että koulumme sosiaaliset mediat kaipaavat tuuletusta ja uutta sisältöä. Tiimimme päätavoitteeksi on otettu koulumme somenäkyvyyden laajentaminen ja muun muassa blogitekstien aktiivisempi kirjoittaminen. Tätä lähtivät toteuttamaan muutaman opettajan johdolla aiheesta kiinnostuneet nuoret. Mediakerhossa voi valokuvata, videokuvata, editoida ja kirjoittaa, eli sisältö on hyvin monipuolista. Mediakerho on tähän mennessä kerännyt koululle uusia seuraajia muun muassa Instagramissa ja Facebookissa ja tehnyt aktiivisesti koulun tapahtumista ja toiminnasta postauksia etenkin Instagramin puolelle.

Mediakerhossa riittää puuhaa niin arkeen kuin juhlaan. Pandemian aikana mediakerho on ollut mukana ideoimassa ja toteuttamassa etä- ja livelähetyksiä koulumme juhlapäivien tapahtumista. Aiemmin nämä olivat koulumme yhteisiä kokoontumishetkiä, eli Perjantaitoreja. Tämän lukuvuoden aikana mediakerho teki etänä Perjantaitorien muodossa koulullemme itsenäisyyspäivän juhlavideon sekä livelähetyksen lipunnostosta Google Meetin kautta. Kuvasimme myös pyhäinpäivän hartauksen ja Lucia-kulkueen tiimin voimin. Pyhäinpäivän hartaus toteutettiin yhteistyönä Paavalin seurakunnan kanssa. Etätapahtumat näytettiin oppilaille koululle luodulla APK-TV kanavalla Google Sitesissa ja YouTubessa.

Muita juhlapäiviä ei tietenkään ole unohdettu ja esimerkiksi halloweenin ja joulun aikaan Instagramista oli kuvia koulun tunnelmista esimerkiksi piirustusten ja valokuvien muodossa. 

Uudet seiskat toivotetaan tervetulleeksi yläkoulun esittelyvideolla, joka tehtiin viime syksynä, ja lisäksi jo perinteeksi muodostunut jokaviikkoinen ruokalistan julkaiseminen koulun Instagram-storyyn on ollut hyödyksi monille oppilaille.

Tällä hetkellä mediakerho on työn touhussa ja tekeillä on video koulumme tasa-arvosuunnitelmasta sekä ystävänpäivän Perjantaitori.

Teksti: Kerttu 9. lk.

Kuvat: koulumme Instagram @arabianperuskoulu

Linkit koulun someihin:
Instagram @arabianperuskoulu: https://www.instagram.com/arabianperuskoulu/ 

Facebook: https://www.facebook.com/pg/arabian.peruskoulu/posts/