9.-luokkalaiset Yrityskylässä: ”Adrenaliini virtasi!”

Arabian peruskoulun 9.-luokkalaiset osallistuvat Yrityskylä-oppimiskokonaisuuteen, joka huipentuu tällä viikolla pelipäivään Yrityskylän tiloissa Kaisaniemessä. Tätä ennen oppilaat olivat tehneet yhteiskuntaopin tunneilla yrityksen pyörittämiseen liittyviä ennakkotehtäviä. Yrityskylässä toimitaan tiimeissä ja oppilaiden välinen yhteistyö on tärkeää.

9B:n voittajajoukkueen Vilho ja Eeli kertovat kokemuksiaan Yrityskylästä:

”Pelaaminen oli tosi aktiivista, jopa stressaavaa. Adrenaliini virtasi. Erityisesti yllättävät käänteet pelissä, jotka muuttivat yrityksen toimintaa ja tuotteiden hintoja tekivät pelistä mielenkiintoisen.”

”Pelissä oppi, että yrityksen toiminnassa voi tapahtua mitä vaan, ja todella monet tekijät vaikuttavat yrityksen menestykseen. Ryhmätyö oli todella tärkeää. Oli pakko auttaa muita ja tehdä yhteistyötä, muuten olisi jäänyt jälkeen muista ryhmistä.”

”Alussa päätimme panostaa yrityksen maineen kasvattamiseen enemmän kuin tuoton tavoitteluun, ja teimme investointeja jo varhaisessa vaiheessa. Lisäksi voiton saavuttamisessa auttoi se, että vaativimmissa tehtävissä koko tiimi teki töitä yhdessä. Oli ihan mahtava yhteistyö ja ryhmähenki!”

Hienoa, että Yrityskylä-vierailu saatiin järjestettyä poikkeusoloista huolimatta! Matkat kuljettiin poikkeuksellisesti tilausbussilla.