Arabian yläkoululaiset kertovat etäopiskelusta: “On sitä kahviakin tullut juotua hieman enemmän kuin liikaa”

Pyysimme Arabian yläkoululaisia kertomaan mielipiteensä etäopiskelusta. Näin he vastasivat:

“Etäopiskelu on ollut kokonaisuudessaan aika kivaa ja helppoa. Sovellusten avulla kommunikointi on toiminut hyvin ja on ollut hauska jutella kavereiden kanssa tunneilla vaikkei nähdäkään toisiamme. Kuitenkin harmittaa, ettei pääse näkemään muita, viimeisen peruskouluvuoden tapahtumat uhkaavat jäädä pois ja tunneilla ei välttämättä aina ymmärrä joitakin tehtäviä yhtä helposti.” – Aura, 9. lk.

“Etäopiskelun aikana on ollut hyviä ja huonoja puolia, esimerkiksi yksi hyvä puoli on ollut se ettei tarvitse raahautua kouluun rähmät silmissä, mutta huono puoli on ollut pitkät ja tylsät tehtävät. Olen etäopiskelun aikana ulkoillut paljon enemmän. Ja on sitä kahviakin tullut juotua hieman enemmän kuin liikaa.” – Iiro, 9. lk.

“Etäopiskelu on ollut kyllä silleen aika tylsää, kun kaverit eivät ole vieressä opiskelemassa. Mieluummin olisin koulussa kuin kotona.” – Kasper, 9. lk.

”Etäopiskelu on ollut suuri ja yllättävä muutos kouluarjessa ja se on vähän aluksi kauhistuttanutkin ajatuksilla, että tulisiko oppiminen olemaan epämääräistä ja vaikeaa, mutta lopulta se on ollutkin hyvin sujuvaa, toimivaa, inspiroivaa ja jopa positiivista vaihtelua kouluarkeen.” – Oiva, 8. lk.

”Etäopiskelu on uudenlainen kokemus, jota en uskonut kokevani aivan vielä. Kavereita ja opettajia on ikävä, mutta muuten opiskelu on sujunut hyvin.” – Jenny, 8. lk.

”Tehtävät on ollut joissain aineissa vaikeita ja on todella tylsää.” – Kaapo, 7. lk.

”Mielestäni etäopiskelu on ollut aika mukavaa. Olen oppinut hyvin ehkä jopa paremmin kuin koulussa. Aluksi oli kyllä kieltämättä aikamoista säätöä näitten kaikkien Discordien sun muiden kanssa.” – Leevi, 7. lk.

”Onhan tämä etäopiskelu aika kivaa kun saa nukkua vähän pidempään. Tehtäviäkin on hauskempaa tehdä kaverien kanssa Discordissa.” – Niko, 7. lk.

”Opiskelu sujuu helposti discordin ja classroomin avulla.” – Helmi, 9. lk.

”Etäopiskelu on ollut väsyttävää ja rankkaa. Koska tuntuu, että koulutöitä on enemmän kuin yleensä.” – Sennu, 9. lk.

”Etäopiskelu on ihan mukavaa kun ei tarvitse lähteä mihinkään. Mutta olisi paljon helpompaa jos jokainen opettaja laittaisi päivän tehtävät aina aamulla ja ne pitäis olla tehty sit sen päivän aikana, koska on turhauttavaa odottaa esim 10 aamuna tehtäviä, jos on itse jo herännyt aikaisin.” – Iida, 9. lk.

”Etäopiskelu: Se on ollut todella rentoa ja ei niin stressaavaa kuin kouluympäristössä tehty opiskelu. Se on toiminut yllättävän hyvin, mutta kiitokset siitä menisi koulun Discord-ryhmän tekijöille. Se on ollut helpompaa koska pystyy keskittyä paremmin tehtäviin kun ei ole 20 muun oppilaan ympäröimänä.” – Anton, 9. lk.

”Mielestäni etäopiskelu on ollut itseasiassa oikein mukavaa, vaikka onkin kova ikävä kouluyhteisöä. On hyvä, että opettajat pitävät huolen, että tunneilla ollaan läsnä ja pysytään aikataulussa. Ainoa huono puoli on se, ettei näe muita, kuin perheenjäseniä ja se, että välillä tekee mieli mennä vain takaisin sänkyyn nukkumaan.” – Sonja, 9. lk.

”Minun mielestäni on ollut aivan liian haastavaa koska koko ajan täytyy tehdä jotain ja olen ihan pihalla kaikesta.” – Teo, 7. lk.

”Minusta etäkouluopiskelu on ollut kivaa ja samaan aikaan tylsää. Kivaa se on ollut, koska on voinut herätä vapaammin, tehdä työt vapaammin ja omaan tahtiin. Ikävää on kuitenkin ollut se, että on melkein aina välitunneilla tylsää, koska ei voi tehdä kavereiden kanssa mitään. Yllättävää kuitenkin on ollut se kuinka nopeasti saa hommat tehtyä ilman, että joku selostaa kaiken.” – Pyry, 7. lk.

”Etäopiskelu on ihan kivaa. Olen huomannut, että etäopiskelussa pitää ottaa paljon enemmän vastuuta kuin lähiopetuksessa. Sähköiset tehtävät ovat mielestäni paljon kivempia kuin kirjalliset tehtävät.” – Elmeri, 7. lk.

”Opiskelu on sujunut mainiosti. Pidän itselläni To Do – listaa, jolloin työt eivät kasaannu liikaa päällekkäin. Pidän opiskelun rentona ja saan nukuttua pidempään.” – Oona, 9. lk.

”On tietysti ollut paljon rennompaa eikä jää rästiin yhtä paljon, mutta esimerkiksi projektit ja isommat työt tuntuvat paljon raskaammilta ja enemmän aikaa vieviltä. Lisäksi kun on koko ajan kotona sitä lykkää vielä enemmän tekemistä ajatuksella: ”Kyllä mulla on koko päivä aikaa täällä kotona.” – Kerttu, 8. lk.

“Itse en pidä etäopiskelusta, ja haluaisin sen loppuvan. Siinä on kuitenkin puolensa: olen saanut takaisin innostukseni ranskaa kohtaan ja aion pitää siitä kiinni. Työrauhakin on toisinaan parempi kuin koulussa, mutta lähiopetuksesta pidän enemmän, koska silloin säilyy kontakti opettajiin ja oppiminen on helpompaa. Voin vain pyytää apua ja keskustella asioista. Lisäksi lähiopetuksessa tulee liikuttua paljon enemmän. Päivät kuluvat ikävä kyllä koneen äärellä ja koulutöitä tulee helposti tehtyä myös tauoilla.” – Oscar 9. lk.

Kokosimme tämän tekstin yhdessä yläkoulun historianopettajan Marjon kanssa. Kuvissa esiintyy 8C:n oppilaiden lemmikkejä, jotka ovat olleet ahkeria apuopettajia.