Vampyyrien legenda on hämmästyttävän upeaksi muotoiltu musikaali

Tällä viikolla koittaa kauan odotettu ja jännittävä hetki – nimittäin oppilaiden koko syyslukukauden ajan harjoittelema Vampyyrien legenda -musikaali esitetään yleisölle ensimmäistä kertaa keskiviikkona 22.1. Olin lauantaina koulumme auditoriossa seuraamassa musikaalin läpimenoharjoitusta, ja voin kertoa, että musikaalin yleisölle on luvassa taianomainen matka kaukaiseen menneisyyteen, Burghleyn kylään.

Kuva: Iiris Federley

Vampyyrien legenda on koulustamme viime keväänä valmistuneen Emil Santamäen ohjaama ja käsikirjoittama sekä ACT-musiikkiteatteriryhmän toteuttama täyspitkä musikaali. Ryhmä koostuu enimmäkseen koulumme nykyisistä ja entisistä oppilaista. Mukana on myös muutama vieraileva tähti muista kouluista. Ryhmässä on tehty yhteistyötä ennakkoluulottomasti yli luokkatasojen. Me opettajat olemme seuranneet ilolla, miten sujuvasti eri-ikäiset oppilaat ovat työskennelleet yhdessä.

Viime keväänä koulussamme esitettiin Kimaltelevat unelmat -musikaalia, joka oli häikäisevä, riemastuttava ja puhutteleva esitys. Vampyyrien legendassa kokonaisuus on vielä hiotumpi: laulut on sävelletty itse, kaikki musiikki soitetaan livenä, esiintyjät ovat harjoitelleet lauluja lähes puolen vuoden ajan ja puvustus, lavastus ja erikoisefektit on viety aivan uudelle tasolle (ihan kirjaimellisestikin). Kunnianhimoa ei tästä tuotannosta todellakaan puutu.

Kuva: Iiris Federley

Vampyyrien legendassa koko upean esityksen pohjana on vahva tarina. Englannista Burghleyn kylään vierailulle saapunut nuori Lilith tutustuu vampyyrityttö Vanessaan. He huomaavat kuitenkin nopeasti, ettei heidän ole turvallista viettää aikaa toistensa kanssa. Taustalla on ihmisten ja vampyyrien välisiä vanhoja kaunoja. Esitys saa katsojan pohtimaan ennakkoluuloja ja tapaamme jaotella ihmiset meihin ja muihin, hyviin ja pahoihin. Lisäksi esitys käsittelee nuoren ja vanhemman välistä suhdetta ja sitä, jos nuori ei tavoittelekaan niitä asioita, joita vanhemmat häneltä odottavat.

Musikaalin toteuttaminen on ollut mittava projekti, joka on vaatinut monenlaista osaamista: luovuutta, organisointikykyä, valtavasti ongelmanratkaisutaitoja, sinnikkyyttä, ideoiden jatkokehittelyä ja ennen kaikkea yhteistyötä. Nämä kaikki ovat oppilaille tärkeitä taitoja tulevaisuudessa, ja näitä haluamme muotoilupainotteisessa koulussamme opittavan.

Kuva: Iiris Federley

Koulumme 5. – 9.-luokkalaisilla on mahdollisuus päästä katsomaan musikaalia koulupäivien aikana. Te kaikki muut olette tervetulleita iltanäytöksiin, joita on yhteensä kuusi:

  • ke 22.1. klo 18 (loppuun varattu)
  • to 23.1. klo 18
  • pe 24.1. klo 18
  • la 1.2. klo 18 (loppuun varattu)
  • ke 5.2. klo 18
  • to 6.2. klo 18

Esityksen kesto on reilut kaksi tuntia, ja se sisältää väliajan. Lippu maksaa aikuisilta 10 € ja lapsilta 5 €. Osa esityksistä on jo varattu täyteen, mutta niihinkin voi tiedustella mahdollisia peruutuspaikkoja. Paikkavaraukset ja tiedustelut sähköpostitse: actmusiikkiteatteri@gmail.com

Esityspaikka on Arabian peruskoulun auditorio, Berliininkatu 4.

Toivotan koko musikaaliryhmälle onnea, rohkeutta ja riemua tuleviin esityksiin! Olette todella taitavia! ❤