Nyt tehdään räppiä!

Rap-musiikki on suositumpaa kuin koskaan, ja suuri osa nuorista kuuntelee sitä päivittäin. Me Arabian peruskoulussa kiinnostuimme siitä, mitä omia räppejä tekemällä voisi oppia.

Tällä viikolla pärähtikin käyntiin kahdeksasluokkalaisille suunnattu äidinkielen ja musiikin yhteinen räppiprojekti. Projektin aikana oppilaat tutustuvat hip hop -kulttuuriin, kirjoittavat rap-lyriikoita ja tekevät omia biittejä.

Eilen saimme koulullemme kaksi räpin parissa työskentelevää vierailijaa. Arabian peruskoulun entinen oppilas Leo ja hänen ystävänsä Kalle Hazard tarjosivat kahdeksasluokkalaisillemme kurkistuksen räpin tekemiseen. Leo kuuluu rap-yhtye Aarnikotkiin ja toimii Hazardin tuottajana. Hazard taas on räpin Suomen-mestari vuodelta 2018. Nyt he ovat luoneet yhdessä musiikkia, ja heidän EP:nsä ilmestyy marraskuussa.

Luennolla tutustuimme riimien kirjoittamiseen ja saimme kuulla, miten biitti syntyy. Lisäksi Leo ja Hazard tarjosivat maistiaisia tulevalta EP:ltään. Vierailu huipentui Hazardin vetämään freestyle-osuuteen.

Oppilaat pitivät luennosta kovasti ja saivat siitä varmasti inspiraatiota omien räppien tekemiseen. Kiitos, Leo ja Hazard, ja onnea EP:n julkaisuun!

Kalle Hazard ja Leo kertoivat, että riimittelijän tärkein ominaisuus on laaja sanavarasto. Kuka tahansa voi kehittää omaa sanavarastoaan kirjoja lukemalla.