Arabian muotoiluviikko 10.-14.9.2018

Koulumme muotoiluviikko juhlii syksyllä 2-vuotista muotoilupainotusta ja koulumme yhteishenkeä 10.-14.9.2018 teemalla Luottamus. Samanaikaisesti koko Helsingissä juhlitaan muotoilun sanomaa Helsinki Design Weekin myötä. 

Muotoilun työkalut koulun arjessa
Muotoiluoppiminen on ympäristönlukutaitoa ja ongelmanratkaisua. Muotoilun ilmiöviikon aikana tavoitteemme on juhlistaa koulumme persoonallista erityistehtävää, avata silmät muotoilun mahdollisuuksille ja jalkauttaa muotoiluoppimisen työkaluja arkeen. Ohjelmassa on muun muassa Makerspacessä järjestettävät teematyöpajoja, joita opettaja varaa luokalleen etukäteen.

Ympäristönlukutaitoa vahvistetaan tempauksilla

Muotoilu näkyy siinä miltä ympäristömme näyttää ja tuntuu siltä miten muotoiltu ympäristö palvelee käyttöä. Me voimme vaikuttaa ympäristöömme! Muotoiluviikolla ympäristönlukutaitoa vahvistetaan tempauksilla, jotka kiinnittävät huomiomme tarkastelemaan elettyyn ympäristöön ja siihen miten ympäristö palvelee käyttötarpeitamme.

Teemapäivinä kannustetaan kaikki pukeutumaan erikoiseen koulu-univormuun, ylä-aulaan tulee jälleen koulun kartta, johon voi merkitä lempipaikan ja kouluumme rakennetaan yhteisöllinen muototaideteos. Välkkävälinelainaamoa pilotoidaan ulkovälitunneilla ja Makerspace -välitunnit alkavat taas pyörimään keskiviikkoisin klo 12-12.30 4.-9. luokkalaisille.

Kaupunki-installaatiot kutsuvat tutkimaan kaupunkikulttuuria luottamuksen näkökulmasta

HDW HOP -kaupunki-installaatiot tuovat taas tänä vuonna Helsingin ydinkeskustaan uusia installaatioita. Installaatiosarja koostuu suomalaisten ja kansainvälisten muotoilijoiden ja arkkitehtien teoksista, jotka tarkastelevat luottamuksen teemaa. Kierroksella nähdään muun muuassa taiteilijaduo NEONin ja 5C-luokan yhdessä suunnittelema installaatio.

Installaatiokierrokselle lähtevät 3.-6. luokkalaiset oman aikataulunsa mukaisesti ja 9. luokkalaiset retkipäivänä 14.9.2018.

Muut vierailukohteet:
– 1. luokkalaiset osallistuvat koulullamme vierailevaan Ko-Koo-Mo palikkateatterin esitykseen 11.-12.9. ja siihen liittyvään työpajaan.
– 2. luokkalaiset vierailevat Arabian Design Centerin näyttelyssä oman aikataulunsa mukaisesti.
– 7. luokkalaiset osallistuvat retkipäivänä 14.9. Tulevaisuuden utopioita -työpajaan Designmuseolla
– 8. luokkalaiset on kutsuttu vierailemaan Habitareen retkipäivänä 14.9.

Voit seurata muotoiluviikkomme hulinoita täällä, koulumme Facebook-seinällä tai instagramissa @muotoiltuarabia.

Ollaan koko koulu mukana juhlistamassa muotoilupainotuksemme karnevaaliviikkoa!