Nuorten Parlamenttikerho vaikuttamassa

nuorten parlamentti 2017

Arabian peruskoulun Nuorten Parlamentti -kerholaiset olivat Kirjamessuilla pe 27.10.20178Messukeskuskessa tapaamassa Eduskunnan tulevaisuusvaliokuntaa Katri Vala -lavalla. Saimme esittää myös kaksi etukäteen valmisteltua kysymystä suoraan mikrofoniin tapahtumassa.

Mukana olivat seuraavat oppilaat Emmi Freyborg 8, Milena Kääriäinen 8B, Ella Veistiö 8C, Iida Orava 8C, Anni Ala-Ojala 9c, Milja Haaramo 9c, Ada Parkkali 9c, Laurell Sepp 9c ja Nuorten Parlamentti -kerhon ohjaaja Sirkku Ingervo.
Esitimme kaksi kiperää kysymystä kansanedustajille heti vastattavaksi.- Saamme myös kirjallisina vastaukset myöhemmin.

 

MILJA HAARAMO:

Miten voitte ja aiotte vaikuttaa siihen, että tulevaisuudessa kaikilla nuorilla on mahdollisuus kouluttautua ja saada kunnollinen työpaikka vanhempien äidinkielestä,  tuloista ja varallisuudesta riippumatta?

 

ANNI ALA-OJALA

Arvoisa tulevaisuusvaliokunta

Kuinka paljon voitte ja aiotte edesauttaa lisäämään sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen näkyvyyttä tulevaisuuden perusopetuksessa tasa-arvon toteutumiseksi?

Tällä hetkellä opetus tilanne vaihtelee kouluttain ja pääasiassa sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöistä opetetaan ainoastaan ET-opiskelijoille ja muissa oppimateriaaleissa sisältö rajoittuu binääristen sukupuolten ympärille.