Ysien tanssiaiset

Ysit järjestivät tänään tanssiaiset, joiden teemana oli ystävänpäivä. Tanssiaistem pitäminen oli oppilaiden idea, ja tapahtuman suunnittelu ja toteutus oli pääsääntöisesti oppilailla. Tansseja harjoiteltiin liikuntatunneilla.

Juhlapäivän aamuna tansseja esitettiin perjantaitorilla nuoremmille oppilaille. 

Tanssiaiset järjestettiin Nutalla. Oppilaat olivat jakautuneet ohjelma-, koristelu-, ruoka- ja musiikkiryhmiin. 

Tanssimisen lisäksi ohjelmassa oli esityksiä ja leikkejä. 

Tanssiaisissa oli todella hauskaa, kiitos kaikille osallistujille!9B: Ilona ja Milla kertovat tanssiaistem järjestämisestä:

Perjantaina 17. Helmikuuta ensimmäistä kertaa Arabian peruskoulussa järjestettiin ysiluokkalaisten tanssiaiset. Idea tanssiaisista lähti 9B:n matikan tunnilta. Pieni joukko oppilaita muistelivat nelosluokan itsenäisyyspäivätansseja. Ideaa lähdettiin kehittämään eteenpäin ja juttui alkoi sujua. 
Oppilaat lähtivät suunnittelemaan itse tanssiaisia ja niimpä muodostuivat pienet työryhmät (ruoka-, ohjelma-, koristelu- ja musaryhmät). Alku kahinoista huolimatta jokainen osallistui tavallaan tanssiaisten järjestämiseen. Harjoittelimme jo neloselta tuttuja tansseja ( cicapo ja kehruuvalssi ) Missun ja Petrin kanssa liikkatunneilla. Esitimme tanssit perjantaitorilla 5-8 luokkalaisille onnistuneesti, aamun pienistä sähläyksistä huolimatta. Loppupäiväkin meni juhlatunnelmissa, matikan tunti vietettiin nutalla kuvausten parissa ja noin 12:10 lähdimme ala-aulasta poloneesin tahtiin itse juhlapaikalle, jonka työryhmät olivat sisustaneet kauniiksi ja ystävänpäivä-teemaiseksi. Nutalla tanssimme muutamille opettajille, saimme kuulla juontajien upean musiikkiesityksen, pelailimme ja leikimme yhdessä ja lopuksi siivosimme paikan yhteisvoimin. Tarjolla oli juomia sekä pientä purtavaa. Kaiken kaikkiaan koko tanssiaisprosessi oli mukava ja todellakin huipentui tänään nutalla. Kiitos kaikille opettajille, jotka mahdollistivat tämän mahdollisen uuden ysien perinteen ja suuri kiitos jokaiselle muullekin joka osallistui millään tavalla!